Long Slow Distance Trainingen

De Long Slow Distance Training is een langzame lange duurloop waarbij ontspannen lopen en genieten van je omgeving voorop staat. Deze training vindt voornamelijk plaats in Scheveningen.

De Long Slow Distance Training hoort in het rijtje thuis voor iedere loper om variatie in je trainingen te hebben om van jezelf een completere loper te maken. Daarom nodigt Custom Made Sport hardlopers uit die, naast hun reguliere trainingen, zo nu en dan ook anders willen trainen.

Het tempo van deze lange extensieve duurtraining ligt tussen 6.50 – 7.00 min/km. Het parcours is 99% onverhard.

De Long Slow Distance Training is een vorm van aerobe duurtraining. Dit is een geschikte en veilige manier om het lichaam te laten wennen om lange afstanden te gaan lopen. Op een lage intensiteit hardlopen gebruik je overwegend langzame spiervezels. Deze bevatten relatief veel mitochondriën, meer enzymen die een rol spelen bij de aerobe energieopwekking en een hogere capillaire dichtheid in vergelijking tot de snelle spiervezels, die je inzet bij trainingen met een hoge intensiteit. Tevens verbetert de trainingsvorm, langzaam hardlopen, de cardiovasculaire functie, het verbetert het temperatuurregeling systeem en het verhoogt het gebruik van vet als brandstof.

Als gevolg van de rustige trainingen neemt het aantal mitochondriën en haarvaten toe, zodat je spieren beter in staat zijn om zuurstof te gebruiken en dat vergroot de basis waarop je de meer intensieve trainingen kunt doen. Alle hardlopers profiteren van de cardiovasculaire en spier-structurele ontwikkeling van rustig hardlopen. Vooral beginners en degenen die terugkomen van een blessure hebben er baat bij. Veel rustige hardloopsessies stelt de atleet in staat om veilig de overstap te maken naar andere, meer veeleisende trainingsvormen, zoals extensief intervallen.

  • Deze trainingen zijn op zondagen en duren ongeveer 2 uur.
  • De trainingen zijn onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerd looptrainer.
  • • We verzamelen/starten bij de Parking Scheveningen Bad om 9.45 uur. Daar kunt u parkeren. Dit is aan het einde van de Van Alkemadelaan richting Scheveningen.

Custom Made Sport biedt sporters variatie met deze Long Slow Distance Training.

Hardlooptrainingen
Personal Looptrainingen
Uitdagende Trainingen
Hardloopwedstrijden
Loopbandanalyse
Stretch and Flex

Samenwerkende bedrijven

06-24299657
info@custommadesport.nl

KvK nr. 50340352
OB nr. NL144703087B02

Follow us

© Copyright, Custom Made Sport. All rights reserved.

Powered by Xenodesign