Motionlab Analyse

Xcelsior maakt in hun Motionlab uitgebreide bewegingsanalyses met 5D infrarood camera's.

Dit unieke loopband analyse systeem brengt bewegingspatronen gedetailleerd in kaart. Met de resultaten kunnen de bewegingsspecialisten van Xcelsior en de Personal Looptrainer van Custom Made Sport je helpen om je looptechniek of wandeltechniek tot in de details bespreken om efficiënter te lopen.

Een meting in het Motionlab is geschikt voor hardlopers, triathleten, wandelaars en power walkers. De meting is geschikt voor sporters op topsport niveau als op recreatief niveau.

PRIJZEN AANMELDEN

Door de looptechniek in detail in kaart te brengen, kunnen we ook preventief kijken welke blessures er eventueel kunnen ontstaan en deze proberen voor te zijn. Een meting in het Motionlab is ook toepasbaar indien u al last heeft van een blessure. Met de 5D camera's kunnen we precies zien wat er gebeurt tijdens het lopen en of er bepaalde bewegingen gemaakt worden die een indicatie kunnen zijn voor de blessure.

Looptechniek analyseren en verbeteren

In het Motionlab brengen we je looptechniek nauwkeurig in beeld. Zo kunnen we zien wat je pasfrequentie, grondcontacttijd, afzetkracht, landing is en we analyseren je loophouding ten opzichte van je onderlichaam. Dit zijn allemaal factoren die de loopefficiëntie kunnen beïnvloeden. Het is namelijk zo dat wanneer u kleinere stappen maakt, u dichterbij het lichaamszwaartepunt landt. Dit betekent dat de afstand die afgelegd moet worden om het lichaam over het draaipunt heen te kantelen korter is. Hierdoor remt u uzelf minder af tijdens het lopen in vergelijking met wanneer u grote stappen maakt en het lichaam een grotere afstand moet afleggen ten opzichte van het draaipunt. Door alle loopbewegingen in kaart te brengen, kunnen we passend advies geven om je efficiënter te laten lopen.

Loopefficiëntie en ontspanning

Na de loopband analyse in het Motionlab ga je naar huis met passend advies over je loopstijl om deze efficiënter te maken. Omdat daar tijd en kennis voor nodig is, kunnen we begrijpen dat je wat extra hulp kunt begrijpen. Hiermee kan de looptrainer van Custom Made Sport jou helpen.

De looptrainer neemt de bevindingen met je door en begint het loopproces vanaf de basis met je door te nemen met als doel om de looptechniek vanuit ontspanning toe te passen.

Looptechniek + ontspanning = efficiënt hardlopen.

Hardlooptrainingen
Personal Looptrainingen
Uitdagende Trainingen
Hardloopwedstrijden
Loopbandanalyse
Stretch and Flex

Samenwerkende bedrijven

06-24299657
info@custommadesport.nl

KvK nr. 50340352
OB nr. NL144703087B02

Follow us

© Copyright, Custom Made Sport. All rights reserved.

Powered by Xenodesign