Massage & Stretch

Sport- en Ontspanningsmassage
  Stretch and Flex
Stretch and Flex voor hardlopers
Massage Team

Custom Made Sport brengt het rekken en strekken voor hardlopers naar een ander niveau.

Wij concentreren ons naast de standaard rekoefeningen voor de hamstring, adductoren (spieren binnenkant bovenbeen) en kuiten ook rondom de: 

  • Schouders
  • Heupgewricht
  • Bilspieren
  • Lage rug
  • Boven rug

Wij, hardlopers, kampen met een sport wat een zeer eenzijdige belasting heeft op het lichaam. Er zijn vijf manieren om de eenzijdige belasting tegen te gaan.

  1. Variatie in je trainingen
  2. Wissel af in je trainingsomgeving
  3. Wissel je trainingen af met 2-3 paar hardloopschoenen in periodes
  4. Beoefen naast hardlopen ook andere sporten zoals fietsen en zwemmen
  5. Met regelmaat je hardlooplichaam onderhouden (wat dit inhoud lees je hieronder)

Door het veelvuldig hardlopen zal je merken dat je spieren sterker worden en ook verkorten. Dit verkorten kan je goed voelen door stijfheid van de spier en naarmate je hier lang mee blijft trainen, zal je op den duur ook merken dat je bewegingsvrijheid minder soepel gaat. In het ergste scenario kan je loophouding verkrampt en onprettig aanvoelen. Het is een simpel rekensom: hoe meer en langer je loopt des te meer je aandacht zou moeten besteden aan het onderhouden van je hardlooplichaam. Ik noem dit een ‘APK’tje’. Dit kan op verschillende manieren: Rek- en strek doelbewust met regelmaat, ga eens fietsen, zwem regelmatig, neem zo nu en dan een sportmassage, ga af en toe naar de sauna en/of schaf een foam-roller aan.

Om de spieren effectief te rekken en strekken geeft Custom Made Sport Personal Stretch and Flex sessies. Hier geven wij aandacht aan de meest belastende spiergroepen zoals eerder genoemd.

De Personal Stretcher is actief bezig met het stretchen van uw spieren en u ervaart op een passieve wijze het rek gevoel. Deze vorm van Personal Stretchen is zeer effectief, omdat u er ontspannen bij ligt en daardoor kan concentreren op de gerekte spier en op uw ademhaling om het rekgevoel aan te houden.

Uiteraard ligt de focus ook op ‘kracht’, hierbij moet je denken aan Powerstretch oefeningen. Deze vorm van stretchen zorgt voor toename in je spierkracht. Als hardloper is naast een goede conditie (VO2max), spierkracht net zo essentieel om te presteren.                                 
Klik hier om naar de pagina te gaan waar u nog meer informatie krijgt over Stretch and Flex en wellicht ben ik binnenkort uw Personal Stretcher. 

Running

lees verder

Hardloopgroepen

lees verder

Hardloopwedstrijden

lees verder

Uitdagende Trainingen

lees verder

Massage & Stretch

lees verder

Fitness

lees verder

Samenwerkende bedrijven


Custom Made Sport

KvK nr. 50340352
OB nr. NL144703087B02

Social media