Motionlab Analyse

5D infrarood Motionlab

Dit unieke loopband analyse systeem brengt bewegingspatronen van het hardlopen gedetailleerd in kaart. Met deze resultaten kunnen de bewegingsspecialisten van Xcelsior en Custom Made Sport je helpen om je looptechniek of wandeltechniek te verbeteren om efficiënter te bewegen (sporten).

Door de looptechniek gedetailleerd in kaart te brengen, kunnen we wellicht achterhalen waar eventuele sluimerende blessures vandaan kunnen komen. Een meting in het 5D Motionlab is geschikt voor alle sporters op recreatief- en op topsport niveau die voor hun sport moeten rennen danwel sprinten.

Meer informatie? Klik hier om de Motionlab flyer te downloaden.

Looptechniek analyseren en verbeteren

In het Motionlab brengen we je looptechniek nauwkeurig in beeld. Wij kijken naar de algehele looptechniek, zoals o.a.: de grondcontact tijd, de voetplaatsing t.o.v. je lichaam, de pasfrequentie, de verticale verplaatsing en de laterale verplaatsing. We analyseren je loophouding om de loopefficiëntie te verbeteren. Om voorbeeld te geven van een analyse, kunnen we even inzoomen op de plaatsing van de voetlanding:

Het is namelijk zo dat wanneer u kleinere stappen maakt, u dichterbij het lichaamszwaartepunt landt. Dit betekent dat de afstand die afgelegd moet worden om het lichaam over het draaipunt heen te kantelen korter is. Hierdoor remt u uzelf minder af tijdens het lopen in vergelijking met wanneer u grote stappen maakt en het lichaam een langere weg moet afleggen om over het kantelpunt te komen. Door alle loopbewegingen in kaart te brengen en de kennis van de specialist, kunnen we passend advies geven om jou efficiënter te laten lopen.

Meer informatie? Klik hier om de Motionlab flyer te downloaden.

Loopefficiëntie en ontspanning

Na de loopband analyse in het Motionlab ga je naar huis met passend advies over je loopstijl om deze efficiënter te krijgen. Omdat daar tijd en kennis voor nodig is, kunnen we begrijpen dat je wat extra hulp kunt begrijpen. Hiermee kan Custom Made Sport jou verder mee helpen.

We nemen de bevindingen van je analyse door en beginnen het loopproces vanaf de basis met je door te nemen met als doel om de looptechniek oók vanuit ontspanning toe te passen. Looptechniek + ontspanning = efficiënt hardlopen.

Bekijk de flyer voor meer informatie

Meer informatie nodig? Download via de onderstaande button of klik hier voor de Motionlab flyer.