Trappentrainingen

Werk aan je kracht, tempohardheid en je conditie

De Heuveltraining hoort in het rijtje thuis om variatie in je trainingen te hebben en om van jezelf een completere loper/sporter te maken. Daarom geeft Custom Made Sport ook dit soort trainingen. Hiermee versterk je je tempohardheid, core, kracht en conditie. De Trappentraining vindt o.a.plaats in de Haagse Puinduinen in Kijkduin of, in overleg, op een andere locatie.

Het hart en de longen gaan efficiënter werken voor een betere algehele conditie

Je traint naast je longen en hart ook je kuit-, been- en bilspieren. Door het traplopen bereik je snel je anaerobe drempel, dat is het punt waarop het lichaam bij zware inspanning meer melkzuur begint te maken dan het kan verwerken. Door voorbij dit punt te trainen, zal met de tijd je drempelwaarde zich positief verzetten en kun je uiteindelijk langer je loopprestatie volhouden.

Door de plyometrische bewegingen wordt het onderlichaam krachtig getraind. De longen en het hart worden vanwege de krachtinspanning en zwaartekracht meer belast. Hierdoor gaan het hart en de longen efficiënter werken voor een betere algehele conditie. Met traplopen word je gedwongen om spierstabilisatoren te gebruiken. Dit is omdat je steeds op het ene been balanceert, terwijl je het andere been op de volgende trede zet. Door regelmatig traptrainingen te doen, verminder je ook de kans op blessures. De duur van de training is ongeveer 1,5 uur (inclusief warming- up en cooling- down). De training is onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerd looptrainer. We verzamelen in Kijkduin op de Machiel Vrijenhoeklaan of in overleg op een andere locatie.