Long Slow Distance Trainingen

Langzame lange duurloop

Langzame lange duurloop waarbij je voornamelijk in je aerobe-systeem loopt. Dit voelt ontspannen en je kunt genieten van de omgeving en bijkletsen.
De Long Slow Distance Training hoort in het rijtje thuis voor iedere loper om variatie in je trainingen te hebben om van jezelf een completere loper te maken en te wennen aan lange afstanden. Wil je minimaal 15km lopen op een zeer laag tempo en dit uitbreiden naar 30km. Meld je dan aan voor een Long Slow Distance Training.

De Long Slow Distance Training is een langzame lange duurloop waarbij ontspannen lopen en genieten van je omgeving voorop staat. Deze trainingen vinden voornamelijk plaats op onverharde looppaden.

Een manier om het lichaam te laten wennen aan lange afstanden

De Long Slow Distance Training is een vorm van aerobe duurtraining. Dit is een geschikte en veilige manier om het lichaam te laten wennen om lange afstanden te gaan lopen. Op een lage intensiteit hardlopen gebruik je overwegend langzame spiervezels. Deze bevatten relatief veel mitochondriën, meer enzymen die een rol spelen bij de aerobe energieopwekking en een hogere capillaire dichtheid in vergelijking tot de snelle spiervezels, die je inzet bij trainingen met een hoge intensiteit. Tevens verbetert de trainingsvorm, langzaam hardlopen, de cardiovasculaire functie, het verbetert het temperatuurregeling systeem en het verhoogt het gebruik van vet als brandstof. Het tempo van deze lange extensieve duurtraining ligt tussen 6.50 – 7.00 min/km. Het parcours is bij voorkeur 80% onverhard.