Personal Trainer Andy

Andy Oskam
De kracht van mijn trainingen

Ik ben Andy Oskam, een breed georiënteerde sportcoach met een diversiteit aan ervaring. Ik heb in de loop der jaren veel sporters en sportbeoefenaars mogen trainen, motiveren en begeleiden naar hun doel. De kracht van mijn trainingen/expertise is een combinatie van: mijn uitgebreide sportverleden, opleidingen/cursussen, mijn atletisch vermogen, diversiteit aan trainingsvormen en het willen blijven leren en verbeteren van mijn trainingen.

Sporten, buiten spelen, free running en turnen heb ik, van kinds af aan al gedaan. Klimmen, klauteren, salto’s, rennen en springen. Het sporten heeft er altijd al gezeten en ik ben dan ook zeer blij dat ik al mijn kennis en ervaring met anderen kan delen en kan meegeven. Mijn jarenlange ervaring als sportcoach en sporter doen mij snel schakelen om alternatieve en didactische oefeningen gericht toe te passen.

Ik zie mezelf niet als een vervanger van een fitnessclub waar je je schema komt afwerken op aantal sets en herhalingen, maar een Personal Trainer/Coach die sportbeleving koppelt aan de persoon om inzicht te krijgen en te voelen wat het is om vanuit je mogelijkheden te presteren en van daar uit tot betere prestaties te komen, een technische en toch ook wel een holistische benadering. Om dit doel te behalen focus ik me ook op bewustwording. Iedereen heeft namelijk een karakter, een manier van denken en een manier van doen. Daarin probeer ik in mee te bewegen om jou meer inzicht te geven en meer effort te verkrijgen in de fysieke trainingen. Serieus trainen om betere resultaten te halen, is waar ik voor ga!

Sport in het algemeen

Met regelmaat sporten of in beweging zijn, is voor iedereen belangrijk. Wat je niveau ook is, jong of oud en wat je te behalen doel ook mag zijn. Een gezonder leven, dat willen we allemaal! Sporten is daar een onderdeel van, maar soms ontbreekt ons de tijd daarvoor of kunnen we die eerste stap niet maken of is de motivatie er niet. Dan is het prettig om een professionele coach aan je zijde te hebben die jouw bewegingspatronen bekijkt en jouw verder helpt je doelen te behalen! Met mijn diversiteit aan ervaring en trainingen werk ik graag aan jouw fysieke gezondheid.
Een bewezen feit is dat sporten positieve en gezonde energie aan je leven geeft. En het mooie van alles is, is dat als je eenmaal de smaak te pakken hebt, je een leven zonder sporten niet meer kan voorstellen.

Ik observeer, lees en stuur bij daar waar nodig

Iedereen heeft een persoonlijke motoriek en manier van ‘doen en laten’. Dit maakt het in beweging brengen van mensen voor mij des te leuker. Ik observeer, lees en stuur bij daar waar nodig: het doorgronden/aanvoelen welke weg we samen gaan bewandelen om jouw uiteindelijke doel te behalen. Dit kunnen methodes zijn die gerelateerd zijn aan de ‘sportbeleving’, zoals ontspanning zien te vinden tijdens de oefeningen en je ademhaling reguleren en natuurlijk je techniek verbeteren. Maar het kan ook zijn dat je eerst je lichaam moet mobiliseren/activeren. Daarnaast is het ook een proces om te leren om voelend en tastend om te gaan met jezelf en hierdoor meer in je lichaam te gaan staan en ook bewuster wordt van de omgeving ten opzichte van je lichaam. Deze bewustwording geeft meer inzicht en geeft zelfvertrouwen.

De ademhaling sessies die ik geef zullen je eveneens helpen bij je prestaties.
Presteren vanuit ontspanning loopt als een rode draad door mijn trainingen.
En het monitoren van hartslagen is een uitstekend uitgangspunt om de trainingen op maat aan te sturen.

De sets en herhalingen in mijn trainingen zijn richtlijnen, omdat ik vind dat de intensiteit uiteindelijk bepalend moet zijn. Ik wil altijd het beste uit jou halen en ik houd natuurlijk rekening met de vorm van de dag. Iedereen en elk niveau kan dan ook bij mij terecht.

Mijn trainingen kunnen best pittig en uitdagend zijn, maar altijd binnen je mogelijkheden. Ik verzorg voor iedereen een passend aanbod én de trainingen kunnen op verschillende locaties plaatsvinden in de provincie Zuid-Holland.

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke begeleiding en net dat beetje extra kan je van mijn coaching verwachten. De trainingen worden op maat gegeven en is voor iedere niveau.
Wil je vanaf de bank komen en een start maken of sport je al jaren? Met mijn 25 jaar ervaring kan ik jou op meerdere vlakken versterken en trainen.
Ik daag je graag uit en vraag je om net iets meer dan je best te doen – het gaat tenslotte om de ‘effort’ die je er insteekt. We trainen vooral serieus maar het plezier hangt altijd in de lucht!

Kijk verder op mijn website voor de diversiteit aan trainingen die ik aanbied en wie weet staan we binnenkort samen te werken aan jouw doel.

Navigatie